Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Εικαστικά! Πρωτομαγιάτικο κολάζ!



Εικαστικά


Γειά σας και χαρά σας αγαπημένα τεταρτάκια μου!! Τι κάνετε; Χρόνια πολλά και Χριστος Ανέστη σε όλους! Ελπίζω να περάσατε όμορφα το Πάσχα παρόλη την περίεργη αυτή κατάσταση που ζούμε.

Στο σημερινό μας μάθημα θ'ασχοληθούμε με την τέχνη του κολάζ από φύλλα, πέταλα, ξυλαράκια και ότι άλλο φυσικό υλικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. 

Αρχικά θα χρειαστούμε φυσικά το μπλοκ μας και μια καλή υγρή κόλλα UHU η Atlacol. Ότι έχει ο καθένας σπίτι του. Αν δεν έχετε κόλλα μπορείτε απλά να φτιάξετε διάφορες εικόνες με τα υλικά που θα μαζέψετε σε άσπρη η γενικά καθαρή επιφάνεια και απλά να τις φωτογραφίσετε. Υπάρχουν δυο τρόποι να φτιάξετε την κατασκευή-δημιουργία σας. Ο πρώτος είναι να σχεδιάσετε την φιγούρα που θέλετε και να κολλήσετε πάνω της τα φυσικά υλικά που έχετε μαζέψει από τον κήπο σας η γενικά από την φύση γύρω σας ίσως σε μια από τις βόλτες που κάνετε καθημερινά με τους δικούς σας. Ο δεύτερος είναι να συνδυάσετε ότι έχετε διαλέξει και να φτιάξετε μια εικόνα από αυτό που σας θυμίζει ένα φύλλο για παράδειγμα η ένας συνδυασμός λουλουδιών, πετάλλων η μικρών σπόρων, αποξηραμένων φρούτων κ.α.

Ας δούμε κάποια παραδείγματα για να καταλάβετε τι εννοώ...























Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε έντονους συνδυασμούς χρωμάτων και να βάλετε την φαντασία σας να δουλέψει. Χρησιμοποιήστε ότι μπορείτε από κοτσάνια λουλουδιών μέχρι σποράκια και κλαδάκια.




Μπορείτε να φτιάξετε και πρόσωπα η ανθρώπινες φιγούρες γενικότερα με την ίδια λογική. Περιμένω τα έργα σας όπως πάντα και εύχομαι να'χουμε μια ηλιόλουστη και όσο γίνεται ξένοιαστη Πρωτομαγιά! Φιλιά πολλά σε όλους!


Ευαγγελία Βολακάκη










1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα κυρία τι κάνετε????
    Χριστός Ανέστη
    Σας έστειλα την εργασία που ζητήσατε.
    Και φιλιά πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή