Κυριακή 26 Απριλίου 2020


Γλώσσα 27-5-2020

Γεια σας και πάλι παιδιά !
Οι “διακοπές” τελείωσαν,τα μαθήματα ξεκινούν,πόσα έχουμε να πούμε και θα τα πούμε,μάλλον θα μιλάμε για μέρες, απολαμβάνοντας τον ήλιο,τους φίλους μας, ακόμη και το κουδούνι!! Ποιος το περίμενε αυτό;
Λοιπόν είστε έτοιμοι;
Ας ανοίξουμε το βιβλίο της Γλώσσας στην 9η ενότητα και στο κείμενο “Ο Κεραμιδοτρέχαλος”, ξέρω το έχουμε δουλέψει αλλά το ξαναδιαβάζουμε για να το θυμηθούμε.
Κατόπιν απαντάμε στην άσκηση 3 αφού έχουμε πρώτα διαβάσει τα χρωματισμένα πλαίσια με τους κανόνες για τις ερωτηματικές αντωνυμίες. Απαντάμε και στις ασκήσεις 4 και 5.
Προσέχουμε τα γράμματά μας ,την ορθογραφία των λέξεων και τα σημεία στίξης!
Και πάμε στην άσκηση 6 που είναι το “Σκέφτομαι και γράφω”.

Θα γράψουμε το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας απ’την ανάποδη! Τι σημαίνει αυτό;

Στο δικό μας παραμύθι ο λύκος είναι ο καλός και η Κοκκινοσκουφίτσα η “κακιά”.

Μα γίνεται; Αν το διακωμωδήσουμε θα φτιάξουμε μια αστεία ιστορία με την Κοκκινοσκουφίτσα να ταλαιπωρεί τον λύκο καθώς είναι μεγάλο πειραχτήρι,βέβαια δεν μπορεί να φάει ούτε τον λύκο ούτε τη γιαγιά του, οπότε θα σκεφτούμε κάτι διαφορετικό για να κυλήσει το παραμύθι μας.
Το παραμύθι θα το γράψουμε σε μα ξεχωριστή σελίδα έτσι ώστε όταν γυρίσουμε στο σχολείο να την κολλήσουμε στο τετράδιο του “Σκέφομαι και γράφω”

Και τελειώνουμε με το Τετράδιο εργασιών….το λεπτό, στην 9η ενότητα στη σελίδα 19 κάνουμε την άσκηση 1 και στη σελίδα 20,την 3,την 4 και την 5 άσκηση.
Όσοι θέλετε προσπσθείστε και την άσκηση 2 στη σελίδα 19.
Σαν να ακούω παράπονα και γκρίνια ,πολλά είναι ,πώς θα τα κάνω και άλλα! Περιμένετε έχουμε και Μαθηματικά ,δεν τελειώσαμε! 
Πατήστε  ΕΔΩ  για την επανάληψη στους δεκαδικούς αριθμούς.
Μπορείτε να μοιράσετε τις ασκήσεις της Γλώσσας και των Μαθηματικών έως την Τετάρτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου