Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Αλγοριθμική Σκέψη- Πληροφορική (Πέμπτη 7/5)

Αγαπημένα μου παιδιά γεια σας και πάλι και χρόνια πολλά σε όλους. Ελπίζω να περάσατε ωραία το Πάσχα και να ξεκουραστήκατε!

Σήμερα θα μιλήσουμε για αλγόριθμους! 

Πριν προχωρήσουμε ας γελάσουμε λίγο με ένα βίντεο όπου ένας μπαμπάς προσπαθεί να μάθει στα παιδιά του τι είναι ο αλγόριθμος και ποια είναι τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει για να φτιάξει ένα σάντουιτς.

Βίντεο: Σωστά βήματα Αλγόριθμου
(επειδή το βίντεο είναι στα Αγγλικά όπως φαίνεται και στην από κάτω εικόνα πατήστε πάνω στο κουμπάκι των υπότιτλων-να έχει κόκκινη γραμμή από κάτω και μετά ρυθμίσεις-> Υπότιτλοι->Αυτόματη μετάφραση και επιλέγετε Ελληνικά)



Πίσω στα δικά μας!

Πολλές φορές είναι δύσκολο να λύσετε ένα πρόβλημα. Πρέπει να το κατανοήσετε και δεν υπάρχει πάντα κάποιος που να μπορεί να σας το εξηγήσει, οπότε και πρέπει να μόνοι σας να βρείτε την άκρη. 
Είναι σημαντικό λοιπόν να εξασκηθείτε στο να κατανοείτε τα πράγματα μόνοι σας.

Όταν έχω να λύσω ένα πρόβλημα:
Εντοπίζω τα βήματα για να λύσω το πρόβλημα και βάζω αυτά τα βήματα σε μια συγκεκριμένη σειρά, κάτι που ονομάζεται ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ (algorithm), έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις οδηγίες για να επιλύσει το πρόβλημα.


Ας λύσουμε κι εμείς κάποια προβληματάκια:
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και ανοίξτε την φόρμα. Αφού επιλέξετε το τμήμα σας και γράψετε το όνομά σας (οι απαντήσεις δεν είναι ορατές σε άλλους) σας δίνω κάτι εικόνες να τις βάλετε στη σωστή σειρά ώστε να έχουν νόημα 4 ιστορίες. Στο τέλος πατάτε υποβολή και μπορείτε να δείτε αν απαντήσατε σωστά.

Βάζω στη σωστή σειρά την Ιστορία

Στον τοίχο μας από κάτω μπορείτε να γράψετε πώς σας φάνηκε, αν δυσκολευτήκατε ή ένα χαιρετισμό.


Δημιουργήθηκε με το Padlet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου