Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Το τέλος της εκστρατείας του Μ. Αλέξανδρου και ο θάνατός του.


21/5/2020

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

Τον 4ο αι_να π.Χ. _ Μακεδόνες με τον βασιλιά Φίλιππο Β΄ απέκτ_σαν μεγάλ_ δύναμ_ και κυριάρχ_σαν στον ελληνικό χώρο. Ο Φίλιππος Β΄ σχεδ_αζε να κάν_ μια εκστρατ_α εναντίον των Περσ_ν. Δολοφονήθηκε όμως. Το σχέδιό του αποφάσ_σε να πραγματοποιήσ_ ο γιος του Αλέξανδρος. Μέσα σε δέκα χρόνια (334-324 π.Χ.) ο Αλέξανδρος κατόρθ_σε να κατακτήσ_ όλη την Ανατολή μέχρι τον Ύφαση, παραπόταμ_ του Ινδού ποταμού. Το 323 π.Χ. ο Αλέξανδρ_ς πέθανε. Τα κατορθώματά του υπήρξαν τόσο σπουδαία, που οι ιστορικ_ τον ονόμασαν Μέγα.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ:

1.Να μελετήσεις καλά το παραπάνω κείμενο (να το διαβάσεις 3 φορές). Μετά, αφού συμπληρώσεις τις παύλες με ό,τι λείπει, να αντιγράψεις σωστά το κείμενο στο τετράδιο Αντιγραφής. Πρόσεξε την ορθογραφία αυτών των λέξεων.
2.Να χαρακτηρίσεις τον Μέγα Αλέξανδρο χρησιμοποιώντας πολλά επίθετα και επιχειρήματα, ώστε να γίνει αποδεκτή η γνώμη σου γι αυτόν (στο τετράδιο πολλών θεμάτων).
3.Τετράδιο Εργασιών Ιστορίας: σελ 39 ασκ. 3 και σελ. 40 ασκ. 1,2,3

Τις εργασίες 1 και 2 θα χαρώ πολύ να μου τις στείλετε στο e mail μου. Όλη την εργασία 3 θα τη συζητήσουμε από κοντά στο ραντεβού μας, μαζί με τις προηγούμενες.

Καλή δουλειά...

Α, κόντεψα να το ξεχάσω! 
Δεν κατάφερα να σας ξεγελάσω... 
Οι μαθητές μου αμέσως και πολύ σωστά παρατήρησαν ότι η λέξη αλληλεγγύη δεν έχει πληθυντικό αριθμό!!!
Αλλά μην επαναπαύεστε, γιατί θα συνεχίσω να προσπαθώ να σας ξεγελάσω...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου